Mamy zaszczyt poinformować, że wśród laureatów XVIII edycji wojewódzkiego konkursu ekologicznego „Smak ekologicznej Żywności”, zorganizowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego, jest uczeń naszej szkoły. W kategorii klas IV - VI Piotr Łapiński (kl. VI c) zajął II miejsce. Gratulujemy. Celem konkursu, którego organizatorem był Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich było: podniesienie świadomości ekologicznej z zakresu żywności podwyższonej jakości (tj. ekologicznej, regionalnej, lokalnej); popularyzacja zdrowego odżywiania w połączeniu z rozwijaniem wrażliwości ekologicznej u dzieci; uświadamianie konieczności podejmowania działań na rzecz poszanowania żywności; podwyższenie wiedzy z zakresu żywności ekologicznej pochodzącej z Mazowsza, atrakcji kulinarnych Mazowsza wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych oraz produktów regionalnych z logo Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze. Uczestnicy konkursu mieli do rozwiązania test składający sie z 30 szczegółowych pytań, które sprawdzały wiedze uczniów na temat rolnictwa ekologicznego oraz uczulał na takie pojęcia jak poszanowanie żywności zero waste czy premakultura. Jeszcze raz serdecznie gratulujemy Piotrkowi i dziękujemy za godne reprezentowanie naszej szkoły.
Koło Historyczne "Wiarus"